Pages

dijous, 5 de novembre del 2020

Jornada Formativa d'Advent IN&OUT 2020


In&out, Educant en l’Esperança!

Formació d’Advent en format Online

Data: dissabte 28 de novembre 2020 de 9h a 12 h.

Organitza: Fundación Edelvives, Editorial Baula, Bisbat de Mallorca – Delegació d’Ensenyament i Pastoral de Centres de l’Església, Escola Catòlica de les Illes Balears i Col·legis Diocesans de Mallorca. 

Presentació

L’Advent és un temps d’esperança que ens avança la celebració del Nadal. Esperem la vinguda de Jesús, aquesta espera és una actitud que tot cristià ha de viure, ja que som el poble de l’esperança, de la il·lusió, per un món millor més semblant al món que Jesús volia, el Regne de Déu. 

Ara més que mai, l’educació està cridada a ser font d'esperança per a un món incert i ferit i per a unes persones sovint desorientades. Estem cridats a tenir cura dels altres i del nostre món amb valors com, la pau, la justícia, la bondat, la bellesa, l'acollida de l'altre i la fraternitat. 

Aportar esperança a les noves generacions compromet als educadors a ser models de compromís responsable vers els infants i joves i vers la cura de la casa comuna. 

Tots som convidats a aquesta formació d’Advent per viure més esperançats i a confiar més els uns en els altres en aquest moments que estem vivint. T’apuntes? 

Format 

Formació en format online, amb una xerrada inicial per a tots els participants i seguidament proposta de dos tallers, per a que cada participant pugui triar un. Es donarà un certificat d’assistència als participants de la formació. 

Cronograma

09:00 Inici de la Jornada i Salutacions
09:15 Pregària d’Advent
09:30 Xerrada Inicial: 

  • Un Déu que plantifica esperança en els no-llocs. ELOI ARAN SALA
El teletreball, la vida accelerada, els camps de refugiats o la “rapidació” de la que parla el Papa Francesc ens atansen a allò que l’antropòleg Marc Augè va anomenar els no-llocs o espais de la sobremodernitat. L’Advent, més enllà d’una coneguda marca de computadores, és un convit per revertir les dinàmiques que ens cosifiquen i poder fer lloc a l'espera d'un Déu que vol renéixer tant en el cor de la persona com en el de la indiferent societat secular. 

10:20 Descans
10.35 Tallers: 

  • “Temps d'Advent, Temps d'Esperança: Una mirada silenciosa cap al nostre interior” ANNA M. RIFÀ SAIS
En aquest taller compartirem les actituds que convé cuidar i vetllar durant l’Advent, sent el silenci, el nostre company de camí: el viure amb plena atenció, el contemplar la vida amb esperança, el preparar el camí del cor, alimentar el nostre esperit amb l’alegria, el treballar la paciència i el ser constants en la pregària. 

  • “Vols fer-li una PCR al Nadal? Proposar Creativament el Regal de celebrar el Nadal.” JOSEP Mª BOVÉ RABASSA
Tenim a l'escola anticossos per realitzar una proposta creativa del temps de Nadal? Cal posar en quarantena certes maneres de presentar l'Advent? En aquest taller intentarem proposar, acordar i maquetejar actituds i activitats per presentar el missatge del Nadal humà a l'escola.