Pages

dimarts, 3 de novembre del 2020

24h per il·luminar el món (Mans Unides).



Mans Unides "il·lumina" cada any la vida de milions de persones als països del Sud i cada any, des de 2013, crea també un "canal virtual" perquè aquesta llum de desenvolupament viatgi de Nord a Sud.

Les 24 hores de Mans Unides tenen com a fil conductor, i senyal d'identitat, l'acció coneguda com "Encén la flama". 

Amb ella es cerca promoure un gest solidari, un acte al qual la societat pugui sumar-se de manera activa i demostrar així el seu suport als països del Sud, a les persones que en ells viuen, i a l'acció que Mans Unides desenvolupa des de fa 61 anys. 

Un gest tan senzill com una foto amb una espelma encesa que sigui símbol de l'esperança en un món millor. 

L'objectiu és crear un halo de llum virtual que il·lumini el món per a, junts, acabar amb les "parts aombrades" causades per la fam, les desigualtats i les injustícies que continuen existint. Qualsevol persona, en qualsevol lloc del món, pot sumar-se a aquesta acció i portar la seva llum, una llum simbòlica de solidaritat, a aquelles zones del món que encara continuen estant aombrades per situacions de pobresa, fam, conflictes armats, desplaçaments forçats... Il·luminar el món perquè ningú perdi l'esperança. Aquesta edició està marcada per la pandèmia que sofreix el món des de començaments de 2020 les xifres dels quals s'estan tornant a empitjorar aquests dies. La Covid-19 ha canviat les nostres vides, ens ha apartat dels nostres sers estimats, ha enfosquit un any amb xifres de contagis i morts. Però si al Nord les seves conseqüències han estat, i continuen sent, molt greus, als països del Sud han suposat una maçada afegida a la seva ja dramàtica situació. 

Per a poder participar, les fotos hauran de contenir una espelma encesa, qualsevol espelma, de qualsevol grandària, amb o sense logo de Mans Unides. Com participar? És molt senzill. 
  • Cerca una espelma i encén-la.
  • Fes-te un selfie amb ella, o una foto grupal, o treu-la en algun lloc bonic.
  • Puja-la a les xarxes socials únicament ENTRE LES 20 HORES DEL 14 DE NOVEMBRE I LES 20 HORES DEL 15 DE NOVEMBRE
  • No oblidis posar el hashtag o etiqueta #EnciendeTuCompromiso.
  • També pots enviar la foto abans del 5 de novembre per correu electrònic a enciendelallama@manosunidas.org, indicant la procedència. 
A causa de la situació actual Mans Unides Mallorca no realitzarà cap esdeveniment de llum, com en edicions anteriors, pel bé i la salut de tots. Ajudes a il·luminar el món? Uneix-te amb aquest bonic gest i puja la teva foto.